Каталог товарів

Техніка безпеки при роботі з болгаркою

Категорії

Кутошліфувальна машина або болгарка - один з найпоширеніших інструментів і в побуті, і професійній діяльності. Застосовується інструмент як для різання, так і шліфування металу, бетону, кераміки та т.д. Але при всій простоті та універсальності представленого пристрою, він може бути досить небезпечним, якщо не дотримуватися правил техніки безпеки. Важливо пам'ятати: правила користування болгаркою написані людьми, які вже мають величезний досвід експлуатації представленого інструменту. Не варто їх ігнорувати, тим більше якщо ви новачок в роботі з КШМ.

Головні правила безпеки

Існує ряд обов'язкових заходів безпеки, запропонованих з охорони праці. Серед них:

  • Важливо перевіряти інструмент перед включенням. Працюйте тільки зі справним інструментом, диском.
  • Одягайте окуляри або маску.
  • Дотримуйтеся правил роботи з інструментом, які вказує виробник.
  • При роботі використовуйте відповідний для цього одяг і рукавиці.
  • Якщо працюєте в приміщенні, підготуйте простір.

Тепер про ці правила докладніше. Перед тим як включити кутову шліфувальну машину в розетку обов'язково перевіряйте її справність. Також дивіться і на цілісність захисного кожуха, і на його правильне розташування. В жодному разі не працюйте з пошкодженим диском, це призводить до його саморуйнування, в результаті чого виникає велика ймовірність отримання травм, осколками диска, що розлітаються.

Звертайте увагу і на електрошнури (інструменту і подовжувача), якщо працюєте з мережевою болгаркою. Дріт не повинен заважати в процесі та повинен знаходитися на безпечній відстані від відрізного диска, при цьому ви повинні мати можливість в будь-який момент висмикнути його з розетки. У цьому плані набагато зручніше акумуляторні болгарки. Вони більш мобільні, безпечні в експлуатації, не потребують додаткового підключення до електромережі.

Наступні правила безпеки при роботі з болгаркою: ні в якому разі не користуйтеся інструментом без захисних окулярів або маски. Всупереч наявності у сучасних КШМ спеціального кожуха, уберегти від абразивних частинок на всі 100% він не зможе. Небезпека ж в тому, що при роботі з будь-яким матеріалом вилітають абразивні частинки, які при попаданні в очне яблуко можуть назавжди позбавити вас зору. Тому фахівці рекомендують використовувати по можливості захисну маску для обличчя та очей, якщо ж такої немає, використовуйте захисні окуляри.

Безпечна робота з болгаркою передбачає правильне використання інструменту, згідно з інструкцією. На жаль, в цьому випадку багато людей ігнорують рекомендації, що призводить до серйозних травм. Головне правило, про яке важливо пам'ятати: різати рекомендується іскрами на себе, так щоб іскри не попадали безпосередньо на людину (траєкторія їх вильоту повинна бути повз майстра).

Якщо різання проводиться іскрами від себе, то в разі заклинювання диска болгарку відкине убік оператора, а за умови обертання диска з дуже високою швидкістю, ви ризикуєте отримати важкі травми, аж до несумісних з життям. Також завжди враховуйте рекомендації та правила в інструкцію до інструменту, де вказано як правильно працювати болгаркою перед тим, як приступити до її експлуатації.

Для роботи болгаркою завжди використовуйте спецодяг. Врахуйте, що при різанні летітимуть і іскри, і різні абразивні частинки, які можуть пошкодити звичайний одяг. А тому найкраще вибирати спеціальні комбінезони з вогнетривким покриттям. Для захисту рук використовуйте рукавиці. Крім того, вони допомагають надійніше і краще утримувати інструмент. Але важливо розуміти, якщо ви використовуєте їх, уникайте в'язаних, текстильних моделей, через те, що будь-яка нитка може привести до того, що вона потрапить на диск або шпиндель болгарки та приведе до заклинювання і травми. Це ж правило належить до одягу з тієї ж причини. Вона не повинна бути в'язаною, текстильною. Ще одна важлива порада, готуйте приміщення, в якому працюєте. Прибирайте займисті елементи із зони роботи болгарки, іскри що летять можуть привести до пожежонебезпечних ситуацій. Також поруч завжди повинна бути вода або вогнегасник. Коли працюєте з болгаркою, поруч може перебувати тільки помічник, інші повинні відійти на безпечну відстань.

Що важливо при покупці болгарки

Вибираючи кутову шліфувальну машинку, звертайте увагу і на виробника, і на додаткові характеристики пристрою, що забезпечують безпеку в процесі експлуатації. У нашому інтернет-магазині представлений широкий вибір КШМ від ТМ Worcraft. Ми пропонуємо офіційну гарантію від виробника 2 роки на весь асортимент. У нас ви можете придбати як шліфмашинки для періодичних побутових робіт, так і інструменти для виконання складних професійних завдань. Так, ви можете придбати шліфувальну машину кутову CAG-S20LI-125, що працює від акумулятора, з блокуванням кнопки включення, яка виключить випадковий запуск інструмента. Вона володіє захисним кожухом, модернізованою системою охолодження і поліпшеним термостійким мастилом, що продовжить термін служби пристрою.

( 3 )
Рекомендовані товари
Швидке замовлення
  • БЕЗЩІТКОВИЙ двигун 20 В
  • Дві швидкості обертання
    I: 3500 об/хв
    II: 8500 об/хв
  • Діаметр диска 125 мм
  • Безключова заміна кожуха
  • Блокування кнопки
    увімкнення 
Топ продажів -20 %
Шліфмашина кутова
2 450 грн
1 950 грн
Швидке замовлення
  • Потужність 1400 Вт
  • Швидкість обертання
    0-11 000 об/хв
  • Діаметр диска 125 мм
Швидке замовлення
  • Потужність 1050 Вт
  • Швидкість обертання
    11000 об/хв
  • Діаметр диска 125 мм
  • Ударостійкий корпус
  • 2х позиційна передня
    рукоятка
Швидке замовлення
  • Потужність 2350 Вт
  • Швидкість обертання
    6600 об/хв
  • Діаметр диска 230 мм
  • Плавний пуск
  • 3х позиційна передня
    рукоятка
Коментарі
Відгуків ще немає
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину
Перейти до порівняння